El jovent de Santako enforteix els mercats!

Publicat el 24/10/2020
| 176 visualitzacions

Projecte d’enfortiment de l’economia comunitària a Santa Coloma de Gramenet

L’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l’Obra Social La Caixa duu a terme un projecte per recuperar els espais tradicionals de consum dels barris com a llocs de creació de vincles i xarxes veïnals i comunitàries.


D’aquesta col·laboració en sortirà el logotip per al mercat

Per fer-ho estan treballant amb l’alumnat de l’Institut Ramon Berenguer IV i els i les paradistes del Mercat de Sagarra, que ha estat darrerament reformat i està reactivant un model de compra de proximitat obert al veïnat. 


Enfortir el comerç local i de proximitat

L’organització ACPP, que treballa per la cohesió social i la construcció d’un model econòmic just, està desenvolupant una sèrie de projectes per donar suport i posar en valor la comunitat, també pel que fa al comerç.

Actualment s’està duent a terme un treball amb el jovent de l’Institut Ramon Berenguer IV, des de la percepció que és necessària l’educació per al consum responsable especialment en aquells col·lectius que tenen a les seves mans el consum del futur.

Un alumnat implicat amb la seva ciutat

L’apropament de l’alumnat a l’espai del mercat permet conèixer la seva activitat tradicionalment central en la vida de la ciutadania. 

Aquesta activitat està en perill de desaparèixer ja que pateix l’augment de compres a les grans superfícies.